For en behageligere arbeidsdag
i over hundre år

Siden 1905 har Björnkläder hatt ambisjonen om å lage slitesterke arbeidsklær som skal brukes hver dag. Det skal vi fortsette med. Her er vår reise så langt.

1905

Johan Filip Bellander begynte å lage moderne, behagelige og samtidig slitesterke arbeidsbukser. Han hadde ingen fabrikk, og buksene sys av hjemmesyersker rundt omkring i Gävle-området. Buksene finnes i 34 forskjellige varianter og blir meget populære.

1917

Johan Filip Bellander dør, og den fremgangsrike bedriften overtas av den eldste sønnen Birger.

1920

En ny fabrikk bygges for å samle driften på ett sted. Det berømte varemerket med den røde bjørnen introduseres. Den sterke bjørnen skal illustrere klærnes holdbarhet.

1926

Det er mangel på arbeid, men Birger Bellander starter en industriskole for å utdanne nytt personale til den voksende fabrikken.

1950

Björnkläder produserer ikke lenger bare bukser, men nå også en heldekkende overall som brukes av så godt som alle kvalitetsbevisste arbeidere.

1985

Björnkläder lanserer en forsterket skrittkile i buksene som forbedrer kvaliteten og levetiden på buksene som den bevisste arbeideren bruker. Og som i dag har utviklet seg til en standardisert forsterkningssøm på alle Björnkläders produkter.

1996

Björnkläder er først med å lansere GoreTex i varselplagg, jakker og allværsbukser.

2005

Björnkläder produserer en bukse med en popup-lomme for at det skal bli lettere komme til mobilen på jobben. Samtidig lanseres jubileumskolleksjonen som raskt blir en favoritt på markedet.

2009

Björnkläder bryter dominansen av blå arbeidsbukser og lanserer cerise-fargede bukser og utvider samtidig sitt damesortiment.

2014

Bomullsplagg har alltid vært et etterspurt produkt på markedet, og Björnkläder utvikler nå en vannavvisende bomullsbukse.

2018

Björnkläder lanserer en av de mest innovative flammebeskyttende kolleksjonene på markedet. Både for kvinner og menn.

2020

Utviklingen innen tekstiler går raskt fremover, og en mengde nye funksjoner og materialer etterspørres. Björnkläder fortsetter med å skape komfortable, slitesterke og pene arbeidsklær for en god dag på jobben. Vår målsetting er å alltid gi deg den beste kvaliteten og funksjonen for at din hverdag skal fungere. Akkurat slik vi gjort det siden starten.